През всичките години на своята активна дейност, Съюзът  на птицевъдите

...
През всичките години на своята активна дейност, Съюзът  на птицевъдите
Коментари Харесай

Зам.-министър Бурджев: Съюзът на птицевъдите в България е уважаван наш партньор, с принос за развитие на българското птицевъдство

През всичките години на своята дейна активност, Съюзът  на птицевъдите в България се трансформира в мечтан и почитан коректив, и сътрудник на Министерство на земеделието, давайки своя принос за подсилване и развиване на българското птицевъдство.

Това съобщи заместник-министърът на земеделието Стефан Бурджев, който взе участие в откриването на   постоянното Общо заседание на организацията.

Той уточни, че обстановката, в която живеем и работим през днешния ден, е извънредно сложна, което предопределя нуждата търсенето на разнообразни по темперамент схеми и форми за подкрепяне на птицевъдите от всички посоки, в сходство с нормите на Европейския съюз, като за това министерството работи интензивно. По думите му, за 2022 година с Решение на Управителния съвет на Държавен фонд „ Земеделие “, е одобрен финансов запас за поддръжка на птицевъдния бранш в размер на 35 000 000 лева

“Няма по какъв начин да не загатна и компликациите, свързани със обилни материали загуби и вреди, провокирани от болестта Инфлуенца по птиците, което сложи българското птицевъдство и управляващи пред съществено тестване ”, добави още аграрният заместник-министър. Стефан Бурджев акцентира, че напъните са общи, като задачата е възобновяване равнището на бранша, от преди появяването на болестта, предприемане на ограничения за ограничение на бъдещи вреди, от сходен темперамент и опазване на към този момент съществуващи пазари.

Заместник-министърът приветства всички членове на организацията – производители и преработватели, като им благодари за поддръжката и доверието, построени през годините.

“Всяко Ваше Общо заседание е мотив за равносметка, горделивост от постигнатото, само че и взор към бъдещето. Нека удовлетвореността от постигнатото Ви води напред към Вашите хрумвания, самостоятелен почерк и интернационален имидж на българското птицевъдство ”, добави още заместник-министър Бурджев.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР